Halloween

A Halloween a Mindenszentek előtti este, október 31. napján tartott ünnep. A hagyomány szerint ilyenkor a legvékonyabb a spirituális választóvonal az élők és a holtak között. Az Angolszász kultúrkörből (pl. USA, Anglia) származik, eredetileg az ősi kelta hagyományokból alakult ki. Mára már szinte az egész világon megfigyelhető az ünneplése. Ekkor az iskolákban és óvodákban rendezvényeket szerveznek, tököt faragnak és jelmezekbe bújnak. Az idősebbek ún. „Halloween-party”-ra mennek, vagy esti rémtörténeteket mesélnek egymásnak. A kivájt világító töklámpás, mely az ünnep szimbóluma, azt a célt szolgálja a hiedelmek szerint, hogy fényt adjon a halottak szellemeinek a hazataláláshoz, illetve távol tartsa a gonosz, ártó szellemeket.

A Halloweennek köszönhető miliő, a jelmezbe bújás és a különböző arcfestések megadják az ünnep hangulatát.

A tervezők mindig újabb, félelmetesebb és extrémebb dologgal rukkolnak elő. Manapság már a kisbaba mérettől a felnőtt „plus size” méretig találkozhatunk különböző jelmezekkel. Csontvázas rugdalózó, tökös, boszorkányos, vámpíros, farkasos megoldásokkal találkozhatunk gyermek és felnőtt kivitelben.

A Halloween-partykon jellemző ilyenkor a dress code, ami előírja, hogy csak az eseményhez illő jelmezben lehet megjelenni.

A jelmez és a smink velejárója egy-egy szuper kellék, melyek szintén színesítik az összképet. Nagyon jó álarc ötleteket, hajráfos kialakításokat, kesztyűket, sapkákat, kalapokat és extravagáns árnyalatú parókákat is láthatunk. Darabáras üzleteinkben, hónap végéig remek jelmezek és kiegészítők várják kedves vásárlóinkat.

Ha elkészült a rémisztő outfit, akkor irány a party! Remek összeállításunkkal és határozott fellépésünkkel biztosan levesszük a jelenlévőket a lábukról.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el!

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

 Ágoston Bettina Stylist-Háda