fbpx

A karcsúsító öltözködés alapszabályai

Kortól, alkattól függetlenül mindig azt szoktam tanácsolni az ügyfeleimnek, hogy arra törekedjenek, hogy a legvékonyabb testrészüket hangsúlyozzák. Sokan tévedésbe esnek azzal kapcsolatban, hogy minél nagyobb méretet vesznek magukra, annál jobban takarják testüket, ezzel pont az ellenkezőjét érik el, tehát még nagyobbnak látszanak.

Nagyon jó praktikák léteznek, melyek segítségével a legelőnyösebb, legcsinosabb megjelenést kelthetjük.

Fontos tudni, ha valakinek nagy melle van, tehát valamelyik OSZLOP kategóriába tartozik, akkor mikre figyeljen oda. Felsőruházata ne legyen túl zárt, rendelkezzen kicsit mélyebb dekoltázzsal, nyakláncfelvételnél inkább a hosszanti darabokat ne pedig a túl nyak közelieket válassza. Ha hosszanti a nyaklánc, mélyebb a dekoltázs, az mind nyújt, karcsúsít.

Ha valakinek a kritikus pontja a hasa, tehát ALMA alkattal rendelkezik, akkor olyan darabokat válasszon, melyek elől kicsit húzottak, átkötősek, vagy esetleg két oldalon karcsúsító betéttel rendelkeznek, hisz ezek is csalnak a has részénél. Az alma alkatú hölgyeknek a lábuk általában a legvékonyabb, így ruhánál is arra törekedjenek, hogy szűkebb fazonú szoknyarészt válasszanak, vállaikra pedig külön figyeljenek, hisz ennél az alkatnál igen jellemző a lekerekített váll, így a válltömés, a vállnál található rátétek és a buggyozott megoldás a legmegfelelőbb. Nagyon előnyös még a blézer, kardigán, hisz ez is két oldalról takar, és szintén karcsúsít.

Ha valaki KÖRTE alkattal rendelkezik, akkor a csípője és fenék része az, ami kritikusabb, viszont a dereka szép karcsú. Felső ruházatból a testhez álló, szűk fazonokat ajánlom neki, szoknyánál pedig az „Á” vonal az, ami a legelőnyösebb, hisz a fazonnak köszönhetően ez a kritikusabb pont, kiválóan eltűnik.

S végül marad a HOMOKÓRA alkat, mely a legnőiesebb vonásokkal rendelkezik, hisz csípője és válla egyenlő szélességű, dereka keskeny. Itt is előnyös hangsúlyozni a derekat, de ez az az alkat, melyhez az „A” vonalú fazon is jól áll, de a szűk megoldások is.

Mintázattal és színekkel is csalhatunk, hisz a nagy feltűnő minták még inkább nagyítanak, s odavonzzák a figyelmet, ezeket csak vékonyabb testrészeinken alkalmazzuk. Színeknél pedig a világosabb árnyalatok általában nagyítanak, a sötétebbek pedig azok, melyek karcsúsítanak. De mint stylist mindenképp azt ajánlom, hogy merjünk színeket és mintákat használni, hisz a hideg borús hétköznapjainkat is feldobja a színek lélektani hatása.

 

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy INGYENES stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el, illetve költséghatékonyan vásárolhatsz edzőruhákat.

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina

Háda-Stylist