fbpx

Alaktípusok-Alma alkat

Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy melyik alkattípusba tartozik. Azt, hogy hogyan deríthetünk fényt erre, alkatonként kifejtem. A legfontosabb dolog, ami segítségünkre lehet az az, hogy megvizsgáljuk a testünket, mely részére vagyunk hajlamosak leginkább hízni. Ha ez megvan, könnyedén bekategorizálhatjuk mely típusba tartozunk. Stylistként mindig azt szoktam tanácsolni, hogy a legcsinosabb testrészünket hangsúlyozzuk és törekedjünk arra, hogy a különböző fazonok segítségével homokórahatást keltsünk, ugyanis az a legideálisabb női forma. Ebben a cikkemben az ALMA alkatot fogom kivesézni.

Hogyan néz ki általában az alma típusú nő?

Alkatát tekintve átlagos, vagy nagyobb mellekkel rendelkezik, feneke laposabb, gömbölyű váll és kar jellemzi, hasra rakódik a felesleg, így ez a testrésze a legnagyobb. Lába és vádlija csinos és kecses.

Mit viseljen?

A legelőnyösebb darabok számára, az elöl húzott felsők és ruhák, mely kialakítások remekül elrejtik a nagyobb testrészt. A mell alatt szűkített és onnan „A” vonalban bővülő ruha is előnyös, csak ezzel óvatosan kell bánni, mert van, amelyik kismamahatást kelt. Az alma alkatú lányok legjobb barátja a rövidített bőrdzseki, farmerkabát, blézer, ugyanis ezek a darabok két oldalról takarnak, így optikailag nyújtják az alkatot.

Csinos lábukat ajánlatos mutogatni és semmiképp sem elrejteni bő fazonokkal, ugyanis az szintén nagyítana az összképen. Egy szűk farmer, vagy csőszoknya tökéletes választás.

Ha felsőből a hosszított, „A” vonalú fazonokat választjuk, azzal könnyebben homokóra hatást kelthetünk.

Kiegészítők tekintetében érdemes a hosszanti nyakláncokat választani, ugyanis ezek is nyújtanak az alakon, illetve táskáknál a clutch méret, azaz a kicsi méret a legideálisabb. A nagy táska még jobban nagyít, és oda tereli a figyelmet, ahová nem kellene.

Mintákkal vigyázzunk, a nagy minta nagyít, így ezeket felül, semmiképp se viseljük. Szintén nagyítanak a fényes metál anyagok, legideálisabb választás a kritikusabb testrészre, az apró minta, és az egyszerű, egyszínű darabok.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy INGYENES stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

 

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina Háda- Stylist