fbpx

Alaktípusok-Homokóra alkat

Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy melyik alkattípusba tartozik. Azt, hogy hogyan deríthetünk fényt erre, alkatonként kifejtem. A legfontosabb dolog, ami segítségünkre lehet az az, hogy megvizsgáljuk a testünket, mely részére vagyunk hajlamosak leginkább hízni. Ha ez megvan, könnyedén bekategorizálhatjuk hová is tartozunk. Stylistként mindig azt szoktam tanácsolni, hogy a legcsinosabb testrészünket hangsúlyozzuk és törekedjünk arra, hogy a különböző fazonok segítségével homokórahatást keltsünk, ugyanis az a legideálisabb női forma. Ebben a cikkemben az HOMOKÓRA alkatot fogom kivesézni.

Hogyan néz ki általában az homokóra típusú nő?

 

Alkatát tekintve kerek mellek, kerek csípő, rövid keskeny derék és kicsit vastagabb combok jellemzik. Csípője és válla egyenlő széles. A legarányosabb testalkat a homokóra.

Mit viseljen?

A legelőnyösebb darabok számukra, amikben hangsúlyozni tudják karcsú derekukat. Szerencsés testalkat, ugyanis bátran viselhet „A” és ceruza vonalú szoknyát/ruhát egyaránt.  Felsőből a szűkebb darabok állnak a legjobban nekik, amik kicsit mélyebb dekoltázzsal rendelkeznek, a nagyobb mellméretek miatt. Derekukat bátran hangsúlyozhatják egy vékonyabb öv segítségével.

Nadrágból a legjobb számukra a magas derék, mert az pont ott vág el, ahol a legkeskenyebb a testrészük. A kerek csípő és fenék miatt, valószínűleg nehezen találnak megfelelő nadrágot a homokóra alkatú lányok, ugyanis ami csípőnél megfelelő, az általában deréktájékon bő lesz. Érdemes elasztikus farmert választani kisebb méretben.

Mintákat tekintve, bárhol viselhet magán egy homokóra mintákat. Bátran alkalmazhat nagyobb és kisebb megoldásokat is.  

Kiegészítők tekintetében nyak közeli és hosszanti nyakláncokat is használhat, ruhától és fazontól függően.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

 Ágoston Bettina Stylist-Háda