fbpx

Alaktípusok-Körte alkat

Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy melyik alkattípusba tartozik. Azt, hogy hogyan deríthetünk fényt erre, alkatonként kifejtem. A legfontosabb dolog, ami segítségünkre lehet az az, hogy megvizsgáljuk a testünket, mely részére vagyunk hajlamosak leginkább hízni. Ha ez megvan, könnyedén bekategorizálhatjuk hová is tartozunk. Stylistként mindig azt szoktam tanácsolni, hogy a legcsinosabb testrészünket hangsúlyozzuk és törekedjünk arra, hogy a különböző fazonok segítségével homokórahatást keltsünk, ugyanis az a legideálisabb női forma. Ebben a cikkemben az KÖRTE alkatot fogom kivesézni.

Hogyan néz ki általában az körte típusú nő?

Alkatát tekintve hosszú vékony dereka van, csapott vállai és kisebb mellmérettel rendelkezik. Feneke, combja és lábai vaskosak, vádliban szintén erősebb.

Mit viseljen?

Optikailag nagyítani kell a felsőtestet, hogy visszahozzuk a homokóra alkatot, így nyugodtan viselhetnek felülről mintás és feltűnő darabokat. A teltebb részeknél hangsúlytalan egyszerűbb darabokat kell viselniük.

Derekuk a legkeskenyebb és legcsinosabb, így azt mindenképp érdemes hangsúlyozni, akár egy övhasználatával.

Szoknya és ruhaválasztásnál érdemes azokhoz a darabokhoz nyúlni, melyek a deréknál szűk és lefelé „A” vonalban bővülnek. Ezekhez természetesen passzos, illetve lehetőleg nagymintás felsőt párosítsunk.

Kiegészítők tekintetében érdemes a statement darabokat használni, ugyanis ezek is nagyíthatnak a kisebb mellméreteken.

Mintákkal vigyázzunk, a nagy minta nagyít, így ezeket alul semmiképp se viseljék. Szintén nagyítanak a fényes metál anyagok, legideálisabb választás a kritikusabb testrészre, az apró minta, és az egyszerű, egyszínű darabok.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy INGYENES stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

 Ágoston Bettina Háda-Stylist