fbpx

Batikolt trend tavaszra

Évről-évre megújul a divat, ismét itt a régi kedvenc a hippi korszakban kibontakozó batikolt minta.

Neked is kötelező beszerezned, ha nem szeretnél kilógni a sorból!

A 70-80-as években a lázadó hippik viselték, profi módon otthonukban elkészítve, mára viszont már bárki felveheti anélkül, hogy jelzővel illetnék.

A batikolt festés, akár otthon is elkészíthető. Nincs más dolgod, mint vásárolni ruhafestéket és kötelet, vagy akár a régi hagyományos hipós csomózást is alkalmazhatod, majd az internet segítségével lépésről-lépésre elkészítheted a tavasz kedvenc mintáját. Ha jelenlegi ruháid között nincs olyan, amit erre szánnál, akkor érdemes kilós second handban vásárolni a célnak megfelelő darabot.

Ha nem vagy túl kreatív, ne keseredj el akkor sem, mert szinte bárhol hozzájuthatsz ilyen mintájú darabokhoz, ugyanis manapság már mintanyomattal nagyüzemben készülnek a batikolások.

Megjelenhet cipőn, blúzon, pólón, nadrágon, szoknyán overálon, blézeren, fürdőruhán, fejkendőn stb.

Az elegáns nőies divatirányzatokban éppúgy felbukkan ez a minta, mint a vagány, lázadó trendekben.

Ha casual businessnél viseled, akkor visszafogottabb kiegészítőket használj és magas sarkút vagy mokaszin cipőt párosíts! Ha pedig egy vagány street style kinézetet alkalmazol, akkor bártan játssz a kiegészítőkkel. Elindulhatsz fesztivál, indián, western vonalon is, vagy akár egy maszkulin stílus alapdarabja is lehet a batikolt minta.

Kiegészítőként nagyon passzol hozzá a tollas fülbevaló, rojtos táska, vagy egy fejkendő.

Batikolásra fel! Kortól, nemtől függetlenül bárki viselheti.

 

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

 Ágoston Bettina Stylist-Háda