fbpx

Csíkos trend

A csíkok idén tavasszal minden mennyiségben jöhetnek, hisz viselőik nagyon trendivé válnak, a minta segítségével. Annak, hogy a csíkok még mindig nem mentek ki a divatból nagyon örülhetünk, hisz vagánysága éles kontrasztja mellett, optikailag segíteni is tud a testalkatunkon.

A vízszintes csíkozás általában szélesít, míg a függőleges vékonyít, megnyújt. Számít az is, hogy sűrű apró csíkozásról beszélünk, vagy széles feltűnőekről. Az apróbbak kevésbé feltűnőek, míg a szélesebbek annál jobban.

Csíkos darabokat minden testalkat viselhet magán, csak arra kell figyelnie, hogy hol vágja el a testét, s hogy arányos legyen az alkatához.

Az alma alkatú lányoknak azt tanácsolom, hogy a has és derék tájékán óvatosan bánjanak a csíkozással, ha lehet, inkább a hosszanti megoldásokat válasszák, esetleg még az megengedett a vízszintes csíkoknál, hogy egy kardigánnal vagy blézerrel törjék meg két oldalról, s máris kevésbé szélesít majd.

Körte alkatú lányoknak a hosszanti csíkozás előnyös alulról, hisz az majd nyújtja kerekebb alsó részüket. Felülről mivel vékonyak válogathatnak a csíkok irányában.

A homokóra alkat itt is a legszerencsésebb, hisz ennek az alkatnak szinte minden fazon és irányvonal megengedett. Ha telibe csíkos ruhát választ, annyit tanácsolnék neki, hogy a vékony derekát emelje ki egy – a ruhától eltérő színű- övvel

Mivel ajánlott csíkosat felvenni, hogy még divatosabbak legyünk? Régen alapszabály volt, hogy mintáshoz nem vehetünk fel mintásat. Szerencsére ez már megszűnt, hisz a csíkozás az egyik olyan minta, amivel nemcsak felvehetjük az egyéb mintás dolgainkat, de a legdivatosabb hatást keltjük majd az utcára kilépve.

A csíkoshoz illenek a mesehősös pólók, a feliratos felsőrészek, a virágos blúzok vagy a pöttyös mintázatok.  Választhatunk csíkos szoknyát, nadrágot, egybe ruhát, blézert, rövidnadrágot, felsőket.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el. További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

 

 

Ágoston Bettina-Stylist Háda