fbpx

Divat hatvanon túl

A divat mindig megújul és visszatér, talán pont ezért a hatvan feletti nők is komfortosabban viselik a mai trendet, hiszen találkozhatnak egykori kedvenc darabjaikkal.

Ha a hatvanpluszos korosztályt vizsgáljuk, öltözködésügyileg megállapíthatjuk, hogy különbség van egy külföldön élő és egy Magyarországon élő hölgy gardróbja között, sőt Magyarországon belül egy vidéki és egy városi hölgy gardróbja között is óriási eltérésekkel találkozhatunk.

A folklórt feltáró antropológia megállapítja, hogy a régi időkben a férjezett asszonyok fejkendőt kötöttek, ezzel jelezve, hogy elkeltek. Nos, ez a hagyomány vidéken nagyon sok asszonynál ma is erősen jelen van. Igaz a viselet már kevés helyen látható utcai öltözetként, de vannak olyan vidékek, ahol még találkozhatunk hagyományőrzéssel. A másik közkedvelt régebbi darab az otthonka viselése. Van, aki a faluban is abban mutatkozik, de van olyan, aki csak valóban otthoni viseletként használja, mint ahogy az nevében is benne van.  Természetesen nem tudunk éles határt húzni egy vidéken és egy fővárosban élő hölgy öltözködési tendenciája között, de talán ettől olyan színes és érdekes egy-egy falu, vagy város öltözködési összképe.

Régen sajnos a nők nem kaptak annyira szabadkezet öltözködésben, mert nagyrészt a társadalmi formáknak és elvárásoknak kellett megfelelniük. Szerencsére napjainkban már nem néznek meg egy divatosan öltözködő hatvanpluszos hölgyet, így mindenki igényét kielégítve állíthatja össze napi outfitjét.

Mégis milyen darabok azok, amiket előnyben részesítenek a divatirányzatot követő hatvanpluszos hölgyek? Számukra a kényelem és a megfelelő fehérnemű választás épp olyan fontossággal bír, mint maga a divatos darabok viselete. Szinte mindegyikük gardróbjában megtalálható egy fekete nadrág, ami rengeteg módon kombinálható alapdarab. Sokan egy csinos kabátra, blézerre, kardigánra esküsznek, ami tökéletesen feldobja a szettjük egészét. Van olyan is, aki ruha és szoknyakedvelő, természetesen a lady és midi hosszúság itt már magától értetődő. Sokan alkalmazzák a business és a maszkulin irányvonalat, ami szintén divatos ennél a korosztálynál. A cipőviselésnél több szempont is szerepet kap, ugyanis ilyenkor már egészségügyi okokból is megválogatjuk milyen fazont és magasságot választunk.

Ennél a korosztálynál ugyanúgy fontos, hogy az adott személy milyen alkattípussal és színtípussal rendelkezik, ugyanis a ruhák fazonja, színe és mintázata mérvadó lehet, akárcsak egy divatos kiegészítő.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el. További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina Stylist-Háda