fbpx

Fehérnemű trend

Megfelelő fehérnemű választás

Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk a ,,különböző alkattípusok” kifejezéssel. Oly annyira, hogy sokan már tudatosan vásárolnak minták és fazonok tekintetében, mert pontosan be tudják kategorizálni magukat az adottságaikhoz mérten. Azt viszont sokan nem tudják, hogy egy megfelelő fehérneműválasztás épp olyan fontos, mint a fazon és a minta, amit magunkra öltünk.

Először is tisztázzuk a legfontosabbat, hogy mit jelentenek a melltartókban feltűntetett fránya betűk és számok, ugyanis 10-ből 6 nő nincs tisztában vele, ezért sokszor rossz méretet vásárol. Nézzünk egy példát: 85/B melltartó esetében a szám a mell alatti cm-t jelöli, a mellékelt táblázatban látható, hogy 83-85 cm tartozik ebbe a kategóriába. A betű, azaz jelen esetben a ,,B”, a kosár méretét adja meg. Ez 85-ös átmérő esetében 99-101 cm közé eső értékek. Értelemszerűen mindenkinél egyénileg -méreteihez igazodva- változik a szám és a betű.

Nagy mellek: Azoknak, akik nagy mellekkel büszkélkedhetnek, sokszor sokkal jobban meggyűlik a bajuk a fehérneműválasztásnál. Ennél a típusnál javasolt a vastagabb pánt, ami jobban tartja majd a melleket, illetve olyan kosarak, melyek tartást adnak és segítségükkel nehezebben ereszkednek meg a mellizmok.

Kicsi mellek: A kismellű hölgyeknek sokkal könnyebb dolga van, ugyanis hordhatnak pántnélküli melltartókat, vékony pánttal rendelkezőket, de akár lehetnek melltartó nélkül is, amennyiben nincs szükség a mell tartására. Az ő esetükben jöhetnek a ,,push up”-os darabok, melyek adnak egy szép tartást és adott esetben növelik a mell méretét is.

Alsónemű választásnál érdemes figyelembe vennünk lábaink hosszúságát, fenekünk formáját, csípőnk szélességét és esetleg, hogy van-e felesleg a hasi részen. A varrás nélküli bugyik gyönyörűen ráfekszenek a bőr felületére és nem vágnak be, ezért érdemes előnyben részesíteni őket. Ha valakinek a derekán vagy a fenekén van felesleg, egy magasderekú alakformáló bugyival, gyönyörűen el tudja oszlatni. A rövidebb lábbal rendelkező lányok, mindenképp magasívű, vékonyabb pántú darabokat válasszanak, a franciabugyik kevésbé lesznek előnyösek számukra. Az utóbbi fazon, azaz a francia a keskeny csípőn tökéletes, ugyanis optikailag szélesíti azt. A kisebb fenékkel rendelkező lányok pedig kedvükre választhatnak ,,push up” alsóneműket.

A mintákkal is játszhatunk. Ahol erősebbek vagyunk, ott egyszínű, sötétebb árnyalatokat érdemes viselni. Ahol nagyítanánk magunkat, oda jöhetnek a mintás és feltűnő darabok, így minden szem odaszegeződik majd.

A fent említett dolgok nem tűnnek elsőre fontosnak, viszont egy testhez simuló ruhában azonnal látszik, hogy megfelelő fehérneműt választottunk-e.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Dr. Halmainé Ágoston Bettina

               Stylist-Háda