fbpx

Férfias darabok a női ruhatárban

A maszkulin style, manapság egyre elterjedtebb és évente visszatérő divat, hisz a tervezők minden alkalommal beemelnek egy-egy darabot a férfi ruhatárból. Ennek nem csak az az oka, hogy a nemi identitások keveredtek az évek elteltével, hanem az is, hogy izgalmasnak találják a tervezők a férfias darabokat a hölgyeken.

Régen a nadrág viselése is megbotránkoztatta a társadalmat, az 1960-as évektől lett teljesen elfogadott a nőknél a nadrág viselése, mikor 1966 környékén Yves Saint Laurent nadrágkosztümje a smoking nevet nyerte el, ekkor már szabadon mászkálhattak a nők nadrágban. Szokták is mondani, hogy Chanel felszabadította a nőket a szoknyaviselés alól, Yves Saint Laurent pedig megadta nekik a hatalmat a nadrág viselésére.

Persze manapság nem úgy tekintünk a nadrágra, mint egy maszkulin darabra, kivéve akkor, ha a szabása nem elég feminin.

Az öltöny típusú darabok, zakók, férfias hatású oversize ingek, a military stlye, a kabátok és nadrágkosztüm változatok.

Férfias jelleget ölt az oxford, dandy és mokaszin cipőfazon, hosszú és rövidebb szárú kialakítással, de ez is nagyon csinos tud lenni egy buisness outfithez.

Maszkulin kiegészítők a hozentroger, kalap és nyakkendő változatok lehetnek.

Mintázatban a tyúkláb minta, a pizsamaszerű csíkozás és a kockás, ami kissé férfias jelleg és egyre elterjedtebb a nők körében, de ezeknél is számít, hogy mintázata és anyaga mellett milyen fazont képvisel. A bővebb, harangvégződésű fazonok férfiasabbak, de itt is lágyíthatunk a sziluetten egy-egy feminin darabbal kiegészítve.

Igazából a maszkulin style teljes mértékben megállja a helyét a nőkön is, feminin kiegészítővel párosítva, de arra nagyon kell figyelnünk, hogy ne csak hordjuk, hanem viselni is tudjuk a férfias darabokat és az alkatunkhoz is csinos legyen, mert könnyen belecsúszhatunk egy slampos megjelenésbe, ami nem feltétlenül tesz jót megjelenésünknek.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy INGYENES stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina

 Stylist-Háda