fbpx

Gyermekdivat és öltözködési tippek

Beköszöntött a napsütés és a jó idő. Van, aki már felfrissítette a saját, vagy gyermeke nyári- tavaszi gardróbját és van, aki folyamatos kincseket keres. A gyermekruházatot tekintve elégedettek lehetünk, hisz divatosabbnál divatosabb darabokat álmodnak meg és hoznak létre a tervezők, sokszor felnőtt szemmel is irigylésre méltó egy-egy darab.  

A gyerekeknek hamar kialakul a divatról szóló képük és az, hogy miben mennének szívesen az óvodába. Reggelente kiválasztják a kedvenc ruhácskájukat és a hozzá tartozó kiegészítőket, amit aznap szeretnének viselni. Ez nem mindig időjárásnak és alkalomnak megfelelő, de némi okossággal küszöbölhetjük az adott problémát.

A folyamatos harc, különböző szituációkból adódhat: „Most esik, ne ennyire világos ruhát vegyünk fel…” „Ma kirándulni mentek, ez a ruha nem kényelmes..” „Hideg van most ehhez a kabáthoz..” 

 A gyermekeknél nem a divat a legfontosabb mérvadó, annál jobban előtérbe helyezik társaik ruháit, kedvenc mesehősük grafikáját. Általában barátaikat követve, ők is szeretnének ugyanolyat vagy hasonlót. Kislányoknál, még előfordul, hogy az anyuka vagy a nála nagyobb lánytestvér a példakép, s magának is olyan ruhát szeretne, mint amilyet ők viselnek. Persze ilyenkor is örülhetünk, mert gyermekméretben is megtalálhatóak azok a szabásvonalak színek és minták, mint a saját ruhatárunkban. Gyerekeknél minden divat, főleg a 1-5 éves korosztálynál. Fontos törekednünk a kényelmességre és a praktikusságra! Egy jó anyagválasztás különböző bőrproblémákat előz meg.

 

 A mesehősök, kedvenc mesefigurák mellett, nagyon aranyosak tudnak lenni az apró vagy nagy mintázatú felsők, ruhácskák, ingek. Divat a pöttyös, csíkos, szíves, virágos, csipkés, állatos változat. Anyagban a pamut és a farmer még mindig toppon van, de mellette megjelennek a muszlin, madeirás, vászon és viszkóz anyagok is.

A fiúk is szerencsés helyzetben vannak, mert mindenféle vagány és menő darabokkal találkozhat a gyermektrend kínálatát tekintve.

Ha kész a gyermekünk szettje, akkor válasszunk hozzá kiegészítőt! Kislányoknak lehet kapni gyönyörű virágkoszorús fejpántot, különböző hajdíszeket, csatokat, hajgumikat, s ne feledkezzünk meg egy-két bizsuról sem.

Ha kedvet kaptatok gyermeketek öltöztetéséhez, s szívesen vásárolnátok pár egyedi és különleges darabot, akkor látogassatok el Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzleteinkbe, ahol szebbnél szebb gyermekholmik várnak rátok. Ha pedig szeretnéd magad megkímélni a keresgetéstől és időt spórolnál, akkor hozd el hozzám gyermeked egy teljes körű stylingra. (https://www.facebook.com/bettina.stylist)

További stílustippekért kövess az instagram oldalunkon: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina Stylist-Háda