fbpx

ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL

Vízkereszt után a szülők általában már lázasan keresik csemetéiknek azokat az egyedi farsangi jelmezeket, amiknek a beszerzése néha igazán komoly fejtörést tud okozni. Ezért most tippekkel felvértezve összegyűjtöttük nektek, hogy mire érdemes odafigyelnetek az idei év télbúcsúztató ünnepén.

Vannak divathullámok, mint például az óvodákban, iskolákban jelenleg felkapott „Jégvarázs” című mesefilm, melynek szereplői Elsa, Anna és Olaf biztosan a farsangi bálok közkedvelt főszereplői lesznek. A gyermekek körében ez természetes jelenség, hiszen általában kedvenc meséjük hősét szeretnék alakítani. Ne feledkezzünk el azonban a jól ismert klasszikusokról sem, hiszen Piroska és a rettegett Farkas, vagy épp a hős Robin Hood is népszerű választásnak bizonyulhatnak egy Star Wars, vagy épp E.T mellett.

A jelmezválasztásnál azonban a legfontosabb szempont mindig az, hogy jól érezzük benne magunkat, passzoljon egyéniségünkhöz és hitelesek tudjunk benne lenni. Természetesen minél ötletesebb a karakter, vagy tárgy, – amik leszünk az adott rendezvényen- annál nagyobb sikereket érünk majd el.

A farsang azonban nem csak a gyerekekről szól! Mára már külföldön és Magyarországon is egyre több celeb visel jelmezt a farsang idején, mosolyt csalva az arcunkra bevállalós választásaikkal. Ha tippek után kutatunk, akkor a „social media” felületeken is jobbnál jobb ötletekkel találkozhatunk.

Akár van konkrét ötleted jelmezre, akár most dilemmázól rajta, a HÁDÁ üzletekbe mindenképp érdemes benézned, hiszen idén is jelmezek széles választékát kínáljuk a kicsiknek és nagyoknak.

Ha már ennyit készülünk a farsangra, akkor talán többünket érdekel, hogy mégis milyen hagyományai vannak ennek az időszaknak.

 A farsang kifejezés a böjt előtti napokat jelöli, a „vaschang” bajor-osztrák jövevényszóból származik. A farsang kifejés a 15. században tűnt fel Magyarországon, utolsó három napja, azaz a „farsang farka” szolgálta a táncmulatságok időpontját.  Az álarcok elterjedése Mátyás király udvarából származik.

A hagyományok ápolásának köszönhetően napjainkban is megünnepeljük a farsangi időszakot. Ilyenkor karneválokat, bálokat, mulatságokat rendezünk, búcsúztatjuk a telet, ünnepeljük a tavasz közeledtét. A mohácsi busójárás hagyományos farsangi tavaszváró, és téltemető népszokás, dramatikus maszkos alakoskodás kíséretében.

Idén te is próbáld ki! Hidd el, nem fogod megbánni! A Háda üzleteiben, rengeteg jelmezzel várjuk minden kedves vásárlónk apraját, nagyját!

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be

egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

 Ágoston Bettina Stylist-Háda