fbpx

Minden, amit a tyúklábmintáról tudni kell

A tyúklábminta szó hallatán sokan a pepitára asszociálnak, hiszen a két minta nagyon hasonlít egymásra. A tyúkláb elnevezés azonban ténylegesen utal magára a formára: a tyúk lábnyomára emlékeztetnek a kockák felett csúcsosan előrenyúló sarkak, ha közelebbről megnézzük. Már az 1800-as években viselték a férfiak Skóciában, viszont női viseletként 1960-ban jelent meg Chanelnek köszönhetően és azóta évről-évre visszatér és megújul.

Leginkább fekete-fehér kombinációval találkozhatunk, de egyre gyakoribb más színárnyalatok megjelenése is. Alapvetően egy karakteres minta, így legtöbbször kosztümök, télikabátok vagy konzervatívabb ruhák díszítőeleme, főképp az őszi és téli időszakban. Az idő előrehaladtával viszont egyre többször alkalmazzák fürdőruhákon és nyári lenge öltözékeken vagy kiegészítőkön is a tervezők.

Hogyan viseld?
Ez attól is függ, hogy visszafogottabb megjelenést szeretnél, vagy pont az ellenkezőjét? Ha a konszolidáltabb megjelenést preferálod, akkor válassz visszafogott fekete vagy fehér darabokat a tyúkláb mellé! Ha pedig az extravagánsabb vonalon indulnál el, akkor bátran viselj egy feltűnőbb színt a minta mellé vagy már az alap tyúklábmintás ruhadarabod legyen egy különlegesebb színkombináció!

Vigyázat!
Ahogy minden minta, úgy a tyúkláb is képes szélesíteni, nagyítani minket. Épp ezért figyelj rá, hogy olyan testrészeden viseld, ami kevésbé kritikus számodra! Ha telt kebleid vannak vagy széles csípőd, akkor ezeken a testrészeken kerüld a minta használatát!

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretén belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Dr. Halmainé Ágoston Bettina
Stylist-Háda