fbpx

Optikai tuning, tűnj karcsúbbnak és magasabbnak

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy modellalkattal és modellmagassággal jöjjön a világra, de szerencsére a ruhák és kiegészítők tekintetében, már olyan széles a repertoár, hogy könnyedén válogathatunk előnyünkre.

Manapság a minták és a fazonok rengeteget segítenek az előnytelen testrészek elrejtésében és az előnyösek hangsúlyozásában.

Ha valakinek épp rövid a lába és magas sarkút sem szívesen hord, akkor azt tanácsolom neki, hogy válasszon a most divatos magas derekú megoldások egyikéből. A magas derekú farmer nemcsak kényelmes, divatos, de még praktikus is a hidegben, védi a vesénket, ráadásul a lábhosszát nyújtja, így magasabbnak fogunk tűnni. Felvehetjük pulcsival, toppal, kardigánnal, garbóval vagy blézerrel. Lehetünk benne sikkesek vagy lazák is. Másik nagyon közkedvelt ruhadarab, ami segít a hosszanti testarányok javításában, a magas derekú ceruza, vagy „A” vonalú szoknya. A nagyon alacsony lányoknak csak a mini, lady esetleg a maxi hosszt ajánlom, hisz a midi összenyomná.  A „V” nyakkivágás is nagyon előnyös, ha magasságnövelésről van szó, mert erőteljesen hangsúlyozza a test középső tengelyét, így az arcra terelődik a figyelem. Ez a fazon jól áll kis és nagy melleken is. A peplumos felső azoknak a lányoknak nagy segítség, akiknek nagyon hosszú a felső teste, mert a derékrésznél hozzávarrt peplum rövidíti a felsőtestet. Bár ez a fazon most kevésbé hódít.

Minták tekintetében, ami vékonyít és nyújt, a hosszanti megoldások. A hosszanti csíkozások, a két oldalról bevarrt betétek/rátétek, a sűrű mintázat, ami erőteljesen a ruha egyik oldalán jelenik meg, vagy a karcsúsító varrások, melyek elől, hátul, vízszintesen, függőlegesen, de akár keresztben is megjelenhetnek. Ha alulról és felülről is egyforma színt választunk, azzal is csalhatunk optikailag, mert magasabbnak tűnünk majd. Vékonyabb lányok esetében még a garbó is tökéletes választás. Ha nagyobb a mellméretünk kerüljük a garbót, válasszunk inkább csónaknyakú, vagy „V” nyakú darabokat, mert ezek a darabok, a vállakra és az arcra összpontosítják a figyelmet, és alkatunkon is javítanak. A sliccelt ruhánál/ szoknyánál jelenik meg szabásként, szintén magasabb hatást kelthetünk.

Ha kiegészítőt alkalmazunk, sokat segít a derékon elhelyezett öv, s annak vastagsága, illetve a különböző nyaklánc és fülbevaló megoldások. Minél hosszabb, annál jobban nyújt.

Mindenkinek van vékonyabb pontja, még akkor is, ha épp plus size mérettel rendelkezik, így törekedjünk ezek hangsúlyozására. Alma alkatnál például az egyik legjobb módszer a kardigánok blézerek alkalmazása, hisz két oldalról takar, így hosszában nyújt és karcsúsít.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina Stylist-Háda