fbpx

Őszi-téli kabát trend

A hideg beköszöntével minden lány joggal érzi, hogy a vastagabb anyagok és réteges öltözködés nagyítja az alakot. A tervezőknek ilyenkor sok kritériumnak kell megfelelniük, hogy elnyerjék a fogyasztótársadalomban élők tetszését. Nem elég, hogy az adott darab funkciójában helytáll és a hideg napokon melegít, de mellette fontos, hogy praktikus, komfortos és divatos is legyen.

A kabát az egyik olyan téli darab, amit a legtöbbször viselünk, és a legjobban tükrözi egyéniségünket valamint foglalkozásunkat. A legtöbben csak egy darabra ruháznak be, míg a fanatikus divatkedvelők vagy több stílussal rendelkezők megannyi fazont is tartanak a szekrényükben.

Nézzük, hogy az idei téli trendrepertoár milyen fazonokat tartogat számunkra:

Trench Coat: Az 1800-as évekből származó, eredetileg katonáknak készült „árok” kabát szezonról-szezonra jelen van a divatban. Különböző változataival találkozhatunk színét, mintázatát, fazonját és anyagát tekintve. Idén a maxi színes változatok a legkedveltebbek egy vastagabb övvel kiegészítve.

Over size: Nagy méretű, ejtett vállú, vertikális egy vagy dupla soros gombolással. Inkább lazább „street” stílusnál helytálló fazon. Egyes változata szögletesebb, karakteresebb szabásvonallal rendelkezik. Remekül passzol a most divatban lévő bő fazonú farmernadrágokkal.

Szőrmével díszített: Szövetkabátok, ami gallérnál, ujjnál vagy mell résznél szőrmével vannak díszítve. Egyes darabok feltűnő színvilágú szőrmékkel vannak ellátva az extravagáns stílus kedvelői részére.

Műszőrme- Bunda: Az egyik legmelegebb kabátvariáció. Tökéletes kiegészítője egy báli ruhának, estélyinek, vagy egy elegánsabb szettnek. Sportosabb variációkkal is találkozhatunk.

Díszített: Egyedi gombok, nagy zsebek, rátétek, hímzések, láncok és brossok. Mind különleges egyéniségre utal.

„Nemtelen”: A férfias jegyeket képviselő androgün, maszkulin stílus képviselőiről sem feledkeztek meg a tervezők. Remek zakószerű bélelt változatokkal találkozhatunk. A kockás minta, ami ennél a fazonnál a legdivatosabb.

Pufi: A szőrme mellett a legmelegebb változat. Idén a nagymérető maxi és a szintén túlméretezett deréig érő magas nyakú fazon a legkedveltebb színes feltűnő színekben.

A legkeresettebb anyagok a lakk, bőr, szőrme, gyapjú és szövet. A legdivatosabb színek a sárga változatai közöl a sötét cheddar, a narancs, a barna változatai közül a csokoládé, cukor mandula, kékek közül a bazalt és a galaxy kék, ezen kívül a chili piros, marsala, barack pink és az éden árnyalatok. Mintát tekintve a kockás, csíkos, etno és absztrakt ábrázolásmód a tuti befutó.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

  Ágoston Bettina Stylist-Háda