fbpx

Őszi trend 2022

🍂 Az őszi és a téli hónapokról általában a szürke hétköznapok és a bekuckózás jut mindenkinek az eszébe. Pont ezért vonunk párhuzamot a színek és az időjárás tekintetében, miszerint a hidegebb hónapokban a föld árnyalatai, a sötétebb vagy a semleges színek uralkodnak.

🍂 Ámde a Pantone színelőrejelzés a klasszikus szezonra jellemző árnyalatok mellett élénk tónusokat is behozott a divatba. Így 2022 őszén az élénkebb színvilág kedvelői is örülhetnek, ugyanis minél önkifejezőbb vagy színek tekintetében, annál divatosabb képet sugallsz majd magadról!

🍂 Divatszínek:

  • Divat lesz a szenvedélyes narancsvörös, ami a ,,láva vízesés”-re hallgat, világító ,,szamoai napsárga”, a szeszélyes ,,narancs tigris”, a csilingelő ,,rose violet”, a buja és termékeny ,,amazon”, az érzékeket beborító ,,virágcsokor rózsaszín”, a frissítő ,,vízoszlop”, az ízlésesen csábító ,,caramel café”, az égboltot igéző ,,éjfélkék” és a gyümölcs ihlette zöld tónus a ,,martini olive”. 

🍂 Ahogy színek tekintetében az önkifejezés, úgy a fazonokat illetően a határozott, karakteres formák tükröződnek. Ennek ékes példái a széles vállkialakítás, az áttetsző anyaghasználat, az álló gallér, az extrém dekoltázs vagy hasítékolt ruhák és a fűzők használata. Megjelennek a romantikus részletek; csipke, fodor, puffos ujjak, gyöngyök, hímzések, melyek mind a feminin vonalat erősítik.

🍂 Agyaghasználat:

  • A 2022-2023-as ,,fashion week” alkalmával a bőr igen domináns anyag volt a tervezők körében. A megszokott nadrág és kabát mellett gyönyörű ruhakölteményeket és szoknyakialakításokat láthattunk a divatheteken. Sőt a bőr már teljes outfiként is szerepet kapott, így nyugodtan viselhetsz bőr alsót, bőr felsőt és bőr ,,trench coat”-ot együttesen.
  • A farmer különlegesebb kialakításokat kapott, mint a korábbi szezonokban, így még izgalmasabb lesz az öltözködés.
  • A tüll, a háló és a csipke már egy ideje uralja a fashion weekeket. Az idei szezonban is szerepet kaptak, ugyanis mi más lehetne izgalmasabb, mint egy sejtelmes áttetsző darab.
  • Flitter és csillogás felsőfokon. Ez az, ami igazán sugallja az eleganciát és a merész megjelenést. Bátran viselj fényes anyagokat a hétköznapokon is, nem csak a báli szezonok alkalmával! Igazán menő a flittert a bőrrel kombinálni, légy merész idén ősszel!

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist.dancer), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretén belül felöltöztetlek, és én kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Dr. Halmainé Ágoston Bettina
Stylist-Háda