fbpx

Outfit tippek az ünnepekre

Ha december, akkor év végi csapatépítő bulik, záró bálok, szilveszteri rendezvények. Mindenki ünnepli az elmúlt év sikereit, és felkészül lélekben a jövő évi hajrára.  Több munkahelyen bevált szokás az év végi party-n meghirdetett dress code, ami adott esetben egy korszak stílusát vagy csupán az esemény öltözködési protokollját tükrözi. A dress code jelentése nem más, mint előírt öltözet. Ilyenből többel is találkozhatunk, gyakran a követelmények eltérő szigorúsága mellett:

White Tie: A Legszigorúbb öltözet, általában olyan exkluzív eseményeknél előírt outfit, ami 18:00 óra után kezdődik. Férfiaknál előírás ez esetben a frakk, nadrág, fehér ing keményített mellrésszel piké betéttel, fehér csokornyakkendő, fehér kesztyű. Nőknél nagyestélyi és könyökig érő kesztyű az irányadó.

Black Tie: Kicsit visszafogottabb viselet. Férfiaknál fekete szmoking, fehér ing, fekete csokornyakkendő. Lányoknál nagy estélyi, vagy térd alá érő koktélruha, kesztyű nélkül.

Semi-Formál: Férfiaknál elég az öltöny, felvehet sötét inget is, de a nyakkendő kötelező! A Hölgyek esetében koktélruha vagy nadrágkosztüm szükséges.

Informál: Némi lazaságot sugall, de semmiképp nem casual business, inkább a semi formál felé húz.

Buisness Casual/ Smart Casal: Átmenet az utcai és az elegáns öltözet között. Férfiaknál lehet sportzakó is, míg a nők elegánsan, de nem kirívó öltözetben jelenjenek meg.

Casual Attire: Ennél a kategóriánál nincsenek kőbe vésett szabályok, de fontos megvizsgálnunk az eseményt, hogy mennyire formális, nehogy alul vagy épp túlöltözzünk.

Ha egy adott korszakot jelöl a meghívón feltűntetett dress code, akkor érdemes utána olvasni, hogy abban az időben mi volt a domináns öltözködési kultúra és ezek alapján készítsük el szettünket. Nagyon sokszor a second hand üzletekben, el is tudjuk készíteni a különböző korszakok look-ját, ugyanis a kilós üzletekben régebbi darabokkal is találkozhatunk, így pénztárcánkat is bőven megkímélhetjük.

No és milyen legyen a szilveszteri szettünk?

Legyen feltűnő, csillogós, extravagáns!

Válasszunk alkatunkhoz megfelelő darabot!

Nagy divat a flitter, bársony, brokát. Merjük kipróbálni és használni!

Üzleteink telis-tele vannak gyönyörű és különleges darabokkal! Mielőtt több pénzt kidobnánk az ablakon, előtte mindenképp nézzünk szét a second hand kínálata között is! 😉

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Ágoston Bettina Stylist-Háda