fbpx

Sapka, sál, kesztyűtrend

Szerencsére napjainkra, már igen széles a repertoár a sapka, sál, illetve kesztyű fazonokat és színeket tekintve. Igazából azt, hogy melyik mellett voksolunk, attól függ milyen az outfittünk stílusa illetve színe.

Anyagában találkozhatunk, kötött, steppelt, vízlepergetős, bőr, műbőr, pamut és szőrmés változatokkal, melyek több kialakításban is megjelennek.

Az egyszerű kötött sapkák, vagy a nagybojtos változatok hódítanak fiúk és lányok körében egyaránt, a svájci vagy skót szabáshoz hasonlított tányérsapkák, nagyon elegánsak egy csinosabb szövetkabáttal és egy magas sarkúval. Az „usánka” sapkát igen szeretik a férfiak, de női színekben is kapható, nemcsak trendi, de funkcióját is teljes mértékben betölti, hisz jó meleg a hideg téli napokon. Ha a divatot tekintjük érdemes beszerezni pár fejpántot is, szőrös, kötött és díszített változatokban is.

Sálakat tekintve, szintén több anyag, ami megmutatkozik, nyilván, ha a sapkánk kötött a sálunk is legyen az, s itt, ami nagyon fontos, hogy a színeket, illetve a mintákat próbáljuk összehangolni, hisz a színek túlburjánzása, zavart összképet eredményezhet, de természetesen vannak kivételek. Egy csíkos, vagy egy kockás sálhoz több mintát is párosíthatunk. Itt a lehető legjobb megoldás az lehet –ha már nem párban vettük a kiegészítőinket – ha van egy-két alapszínünk, melyhez mintás is párosítható. Tehát ha, van egy nude színű sapkánk, akkor nyugodtan felvehetünk hozzá, zsúfolt mintázatú sálat is. Arra azért lehet figyelni, hogy vagy hasonló árnyalatban vagy ugyanabban a színben köszönjön vissza, az összkép miatt. Vannak különleges sapka-sál fazonok, melynél egybe van szabva a kettő, ami nem csak aranyos, de roppant egyszerű magunkra tenni.  Gyerekeknél aranyos mesehősös változatokkal. illetve állatfigurásokkal is találkozhatunk.

Sapkákkal optikailag is lehet csalni, ugyanúgy, mint a hajunk fazonjával. Ha túl kerek az arcunk, akkor érdemes olyan sapkát választani, melyen fülvédő is található, így az arcunkból két oldalról lecsap egy pici részt, így optikailag nyújtani fogja. Ha pedig túl magas a homlokunk, akkor érdemes olyan fazont választani, mely lezserebb, s a homlokra ráhúzható, ezáltal az arcunk hossza is rövidül.

Kesztyűk tekintetében is rengeteg fazon, minta és anyagvariáció létezik. Nagyon elegáns a műbőr, vagy bőr variáció, mely egy alkalmibb, elegánsabb ruhához tökéletes választás.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi is az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist) jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben, pár csajos óra keretein belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el.

 

További tippekért és ötletekért kattintsatok Reni videójára, aki megmutatja az idei divatos sálkötési technikákat!

Nézzétek meg hányféleképpen variálható a szettekhez!

Képek: https://www.instagram.com/hadastylist

Ágoston Bettina – Stylist