fbpx

Színek és trendek őszre

Borús napokra színeket!
Miért fontos, hogy megfelelő ruhát válassz reggel?

Biztosan te is többször érezted már reggelente, hogy semmi kedved öltözködni, minek kell egyáltalán felébredni, munkába menni, egyébként is egyáltalán nem vagy toppon, inkább elbújnál a világ elől. Nos megnyugtatlak, ugyanis ez az érzés mindannyiunknál jelentkezik többször, szóval nem veled van a baj.

Mi okozhatja? Igazából bármi. Felszaladt kilók, időjárásváltozás, fejfájás, női problémák, munkahelyi kiégés stb.

Az a jó hírem van, hogy nem kell elkeseredni, ugyanis ahogy minden másra, erre is van megoldás. 😊

Első körben fontos, hogy ha már így ébredsz próbálj meg mosolyogni, határozd el, hogy bármilyen nehézséggel is kell ma szembe nézned, te gördülékenyen fogod megoldani! Ezután igyál egy nagy pohár vizet, mosd meg az arcod, tegyél rá egy pakolást, idd meg a reggeli kávédat/teádat és közben látogasd meg a gardróbod! Szeretettel gondolj a ruháidra, amik azt várják, hogy a ma őket viseld!

Ha rossz a kedved, akkor mindenképp azt tanácsolom, hogy színes, esetleg mintás ruhát válassz aznapi ,,outfitnek”! Ha ,,basic” ruhatárral rendelkezel, akkor ilyenkor remek megoldás lehet egy színes rúzs vagy olyan kiegészítő, ami feltűnőbb, vidámabb.

A színek lélektani hatást gyakorolnak az érzelmeinkre, mely tényt több pszichológiai kutatás is alátámasztja. A szettünk árnyalata végigkísér minket egész nap, jelen van a munkahelyünkön, hat ránk, befolyásolja viselkedésünket, döntéseinket. Nagy esetben ezeket a színes, vidám szetteket megszokták dicsérni az emberek, így ez is egy plusz löketet ad a jókedv irányába.

Tipp: Amikor káoszt érzel, akkor mindenképp viselj zöld árnyalatot, ugyanis ez a szín segít egyensúlyt teremteni, nyugtató és frissítő hatású! Fáradtság esetén tökéletes választás lehet a sárga, ami élesíti a gondolkodásunkat, tele van energiával. A pirossal csak óvatosan, ugyanis domináns szín, hatalmat, szenvedélyt szimbolizál, így félelmet, irigységet is ki tud váltani a körülöttünk lévőkből! Ha tárgyalásra készülsz, a kék tökéletes választás, mert ebben a színben jobban tudsz majd koncentrálni!

Természetesen azt is fontos szem előtt tartani, hogy milyen színtípusba tartozol és mik azok az árnyalatok, amik jól állnak neked.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretén belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Dr. Halmainé Ágoston Bettina
Stylist-Háda