fbpx

Színtípusok, az ősz típusú hölgyek elemzése

❄️🌸 Négy alap színtípust különböztetünk meg: tél, tavasz, nyár és ősz. ☀️🍂

Nagyon kevesen felelnek meg egyértelműen egy évszaknak. A legtöbb nőnél az a tapasztalat, hogy két évszaktípusba vagy évszak altípusba is kategorizálható. Azt, hogy te melyik kategóriába tartozol, több tényező is befolyásolhatja, például a hajfestés vagy a napozás.

🍂 Ebben a cikkben az ŐSZ típusról lesz szó. 🍂

Színeiről az őszi avar, a lehullott falevelek, a természet és a föld árnyalatai juthatnak eszünkbe. Színpalettája melegséget áraszt az aranybarnától az olajzöldig.

Ennek a típusnak 3 altípusát különböztetjük meg egymástól:
Ősz-Tavasz típus – MELEG ŐSZ
Ősz-Nyár típus – LÁGY ŐSZ
Ősz-Tél típus – SÖTÉT ŐSZ

🍂 MELEG ŐSZ (ŐSZ-TAVASZ) 🌸
Élénkebb színeid miatt, ideális számodra a narancs minden árnyalata és a barnás színek, a türkizben pedig tündökölni fogsz. A hideg színeket kerüld!
Hajszín: vörösesszőke, vörösbarna, aranyszőke
Bőrszín: csontszínű és gyakran szeplős
Szemszín: mogyoróbarna, melegzöld, kék

🍂 LÁGY ŐSZ (ŐSZ-NYÁR) ☀️
Ha ebbe a színtípusba tartozol, akkor te a legvisszafogottabb ősz típus vagy. Színeid puhák, füstösek, ezért a hideg-meleg tónusok viselete is remekül áll. A fekete és a kék sápaszt, ezt a két színt kerüld!
Hajszín: aranyszőke, szőke, középbarna
Bőrszín: bézs
Szemszín: szürkészöld, topáz, barna

🍂 SÖTÉT ŐSZ (ŐSZ-TÉL) ❄️
Színeid sokkal sötétebbek, mint a másik két ősz típusnak. Izgalmasan mutatnak rajtad a meleg fényű ragyogó dolgok. A fekete és sötét árnyalatok nagyon jól állnak, a rikító színeket kerüld!
Hajszín: középbarna, vörösesbarna, gesztenye
Bőrszín: melegbézs, olíva, csontszín, bronz, mézbarna
Szemszín: arany, sötétbarna, mogyoróbarna, meleg olíva

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkat vagy színtípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist.dancer), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretén belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Dr. Halmainé Ágoston Bettina
Háda-Stylist