fbpx

Fenntartható divat

A second hand előnyei

A ,,second hand”, azaz a használt ruha kifejezés mára szerencsére elterjedt és divattá is avanzsálódott. Nem csak a fenntartható ruházkodásról lett közismert, de a környezetkímélő életvitelről is. Erről egy érdekes és részletes cikket olvashatsz az alábbi linken: https://hada.hu/hasznalt-ruha-honap/

Na de nézzük, hogy milyen előnyei vannak, ha te is a ,,second hand” üzlet mellett döntesz?

🍃 Széleskörű méretkínálat: Egészen pici 32-es mérettől akár az 50 pluszos méretig mindenki talál számára megfelelőt.

🍃 Vegyes stílus és divat: Ez azért nagyon jó, mert ha egy eseményre készülsz, ahol mondjuk a ,,dress code” adott (pl. 80-as évek divatja), akkor egy használt ruha üzletben nagy eséllyel találsz az eseményre ,,outfitet”.

🍃 Több különböző fazon és kialakítás: Így mindegyik testalkat talál saját maga számára előnyös fazonú ruhadarabokat.

🍃 Vegyes színek és minták tömkelege évszaktól és szezontól függetlenül: Ennek az az előnye, hogy az adott divatszíntől eltérő árnylatokhoz is hozzájutunk és mindegyik színtípus talál számára kedvezőt.

🍃 Basic és extravagáns ruhák: Az egyszerűbb ruhák viselői számos fekete, fehér, bézs és pasztell ruhákhoz juthatnak, ezzel ellentétben a nagyon egyedi fazonok is megtalálhatóak a divatguruk számára.

🍃 Egyediség: Az utcán nem feltétlenül fog veled szembe jönni az a darab, amit ,,second hand” üzletben vásároltál.

🍃 Luxus márkák: Ha rutinos kincskereső vagy, sokszor belefuthatsz luxusmárkákba is, ami nem replika.

🍃 Vegyes korosztály: Egy helyen felöltöztetheted az egész családot.

🍃 Kedvezőbb árak: A ,,fast fashion” üzleteknél olcsóbban vásárolhatsz.

🍃 Környezettudatosság: A másodkézből való vásárlással óvod a bolygónkat.

Ha bizonytalan vagy, hogy mi az, ami előnyös számodra és melyik alkattípusba tartozol, akkor látogass el az oldalamra (https://www.facebook.com/bettina.stylist), jelentkezz be egy stílustanácsadásra és a Háda (https://www.facebook.com/hada.hu) üzletünkben pár csajos óra keretén belül felöltöztetlek, és kiváló ötletekkel látlak el! További ötletek és képek: https://www.instagram.com/hadastylist/

Dr. Halmainé Ágoston Bettina
Stylist-Háda